Monday, September 19, 2011

bebel lagik...

sedar x sedar....da lebih 4 bulan da baby dalam perot i ni...jap je mase berlalu....mase awai2 peknen ritu...mase tgh alah tu...rase mcm lmbtnya mase berlalu...nak abeskan sehari tu rase mcm berhari2 lamanya...bila abes je time alah x larat tu...hehehe....semacam cepat je berlalu...5 bulan je lagi family i akan ada penambahan ahlinya...inysaAllah...semuanya akan baik2 sahaja...uols doakan i ok....

last scan ritu ...gender baby masih x nmpk...n disebabkan mase tu i da makan so bb pon dok relax jer la...x la masa i p scan tgh bulan pose ritu...ya Allah...berguling2 mcm pas mkn cabai tu...mmg dok x diam...uper2nye bb lapa...mommy die x lalu mkn...so die terjerumus kelaparan sekali la...sian baby...heheheheh....sorry ye chenta..pas ni mommy akan mkn sentiasa,....sikit2 n kerap....

betoi la kata makcik2 n mak i kat kampung tu...kalau kata nk anak 3-4 orang tu silalah beranak kerap2 gak...ye la...da la kawen lambat...i kawen umor 26 tau...pas tu kalau senang lekat alhamdulillah....ni kang 6 buulan gak i kosong....tapi alhamdulillah...ade gak rezeki utk menimang cahaya mata cuma bila peknen mase umor da 30 an....dikire agak vateren gak la utk peknen nih....badan sgt letih...kalau x alah ok...kalau alah...Ya Allah...mmg besar dugaannya...heheheh.....senang je dgr kwn2 yang peknen tapi x alah...yang kite nih...kussemangat...lebik cam bubur caca jer...tapi kene balik pada ketentuan Allah kan....Hanya Allah yang menegtahui di setiap kejadian tuh....

so nasihat i utk kali ni...kepada kawan2 semua yang berumor lebih kuang i ni dan bercadang utk membuat penambahan ahli keluarga ...silelah cepat2 yer....nanti bila da semakin vateran ...mmg lembik...heheheh...pengalaman i la tuh....kalau nk dikirakan cost of living tu...mmg la....sekarang ni event dok kg pon semuanya mahai2 kan...tapi rezeki anak2 tu ader...Allah da tentukan...kan....so lets get preggy...heheheh

kepada kawan2 yang sememangnya inginkan anak wat mase ni...ade la 3-4 org kawan i yg da mmg bersedia zahir dan batin tu...teruskan usaha anda tau....ader rezeki anda tu...cuma lmbt sket jer...doa byk2 k....

doakan i dpt bb girl ok...cau cin cau....hheehehh

1 comment:

Mama Ida said...

insyaAllah dpt bby girl k... :)