Tuesday, June 7, 2011

share citer canteq...

makcik sgt sibuk ngan xtvt sampai x dan nk hapdek blog ditambahkan plak kene berebut2 laptop ngan si iman syazwi...so ari ni leh la makcik hapdek sket blog yg dah bersawang ini...

saje je nk share ngan sau citer yg menggerunkan pasai kecantikan...cerita ni dicerita oleh seorang kwn kepada ai yg menyebabkan ai terasa ingin berkongsi dgn uols semua...

kisahnye bermula begini..ayyak...bkn citer formal la...ngee...xde la kwn ai citer yg ade la jiran sekampung die berumur dlm lewat 30 an ingin manambahkan kecantikan paras rupanya dgn SEGERA...jadi jiran ni ngan adiknya pun pergila ke pasar mlm utk membeli sejenis produk kecantik yg bersasal dr mane pun x tau utk melicinkan , memutihkan, menggebukan kulit...

so bl da beli tonyohlah ke muka mereka hari2...mmg selepas seminggu dua penggunaan brg tersebut terserlahlah kecantikan mereka berdua..tetapi selaps beberapa bulan penggunaan brg tersebut...maka lunturla semua kecantikan itu...

si kakak terpaksa dimasukkan ke hospital kerana tiba2 pengsan..kulit muka jd seperti terbakar....dr mengesahkan ade bhn kimia yg merbahaya di muka si kakak...x lama selepas itu sampai la ajal si kakak...dr pon x leh nk tolong da sbb bhn kimia stersebut sudah merebak ke dalaman bhn...

2-3 bln selpas kejadian yg menyayat hati tersebut...kejadian berulang kepada si adik plak...perkara yg sma dan sia dik pon menemui ajalnya...

kepada readers...berhati2 dgn produk kecantikan...semua org nak cantik...semua org nk kulit yg mulus spt kulit bayi tapi kita x bleh menipu usia...biarlah kita jadi diri kita yg sebenarnya...berhati2 dlm pemilihan produk kecantikan...kalau bleh biar yg disahkan selamat oleh keraaan kte...jgn kire nk cepat jer...bahaya tau...sayangilah diri kite....

slm syg utk canti....

1 comment:

Nurul Arissa Dania said...

ye2..dya pun perng dgr org ckp produk kecantikkan ni...mmg sume yg pakai sume ckp menjadi la ape la kulit jd mulus je..tp dya takot nk try sbb xcy la ase..harga mcm murah giler..set krim ape mcm xsmpai pun RM10.. mybe mase ni xnmpk ag kesan die..tp dya caye lmbt laun ade kesan..huhu